Saturday, 10 August 2013

Кимчитэй шөл

Хайртынхаа захиалгаар хийсэн кимчитэй шөл. Эрүүл гэсэн болгоныг шингээсэн Солонгосын алдартай хоолыг жаахан Монголчлоод хийчихлээ.

Орц:

  • Кимчи 1 уут
  • Үхрийн мах 200г
  • Төмс  1 ш
  • Лууван 1ш 
  • Далайн байцаа 2 хоолны халбага
  • Дүфү
  • Байцаа 1/4 
  • Сонгино 1 ш (жижиг хэрчсэн)
  • Сармис 2 хумс
  • Цагаан гаа 1 хэрчим
  • Шар буурцагны нухаш (2 цайны халбага)
  • Давс, перец
  • Жижиг ширхэгтэй цагаан будаа
Будаагаа агшаана. Махаа сайн гэсгээж байгаад нарийхан зорж, ногоонуудаа дөрвөлжин хэрчинэ. Тогоондоо 3 том аяга хүйтэн ус хийгээд дээр нь хэрчиж бэлдсэн ногоонууд, мах, давс, перец, шар буурцагны нухаш зэргийн амтлагчнуудаа хийнэ. Зөөлөн гал дээр буцалгана. 30 минут орчмын дараа амсаж үзээд шаардлагатай бол давс нэмнэ. Шөл, будаагаа тусад нь аягалаад идэхэд бэлэн болно доо. Амралтын өдрүүдээ сайхан өнгөрүүлээрэй.

Англи үгийн санд:
  1. Байцаа- cabbage
  2. Шар буурцагны нухаш- soybean paste
  3. Жижиг ширхэгтэй цагаан будаа- short grain white rice
  4. Дүфү- tofu
  5. Цагаан гаа- ginger
  6. Бага гал дээр хийх-  to cook on low heat
  7. Кимчитэй шөл- kimchi soup

No comments:

Post a Comment