Saturday 10 August 2013

Тахианы махан котлеттэй өглөөний хоол

Анх удаагаа тахианы махаар котлет хийж үзлээ. Дажгүй болдог юм байна. Хамгийн гол нь жаахан аргуун болчихсон. Шүүслэг болгох ямар арга байдгийг нь судалж байгаад дараагийн удаа хийж үзнээ.

Орц:

  • Тахиа 200г 
  • Сонгино 1ш
  • Сармис 2 хумс
  • Яншуй 1 атга
  • Үсүү 1 атга
  • Төмс 1ш
  • Давс, перец
  • Өндөг
  • Салатны байцаа
  • Бяслаг
  • Песто
  • Талх 1 зүсэм
Сонгино, сармис, төмсөө эхлээд миксер дотроо хийгээд машиндана. Сайн машиндаж жижиглэсний дараа тахианыхаа мах, яншуй, амтлагчнуудаа хийж машиндана. Бэлэн болсон махаа хэсэг хэсгээр нь авч котлетоо бага зэргийн тостой хайруулын тавганд дунд зэргийн гал дээр битүү шарна. Тахианы махыг хэзээ ч шүүрхий идэж болохгүй учраас 20 минут шарлаа. Нэг талаар нь 10 минут шарна. Эсвэл над шиг өглөөний хоол бэлдэж байгаа бол түүхий котлетуудаа уутанд хийгээд хөлдөөчих. Маргааш өглөө нь шарах шүүгээнд сайн гэсгээж байгаад шарна. 
Таваглахдаа талхан дээрээ песто түрхээд, дээр нь салатны байцаа, нарийн зүссэн бяслаг (чеддар, мозарелла аль нь ч байж болно), тахианы котлет, нүдэлж шарсан өндгөө тавина. Сэрээ, хутгаа аваад ммммм..

Англи хэлний үгийн санд:
  1. Тахианы котлет- chicken pattie
  2. Песто- pesto (базилик, самар, сармис, оливын тостой хольсон амтлагч)
  3. Яншуй- Parsley
  4. Үсүү- Coriander
  5. Чеддар бяслаг- Cheddar cheese
  6. Мозарелла бяслаг- Mozzarella cheese


No comments:

Post a Comment