Saturday, 20 April 2013

Плов


Миний хамгийн дуртай хоолнуудын нэг бол плов. Гэхдээ энэ хоолыг хийхэд цаг их шаарддаг учраас амралтын өдрүүдэд хийхэд тохиромжтой байдаг. Өнөөдөр өглөө эрт сэрсэн учраас плов хийж идэхээр боллоо. Энэ хоолыг зөөлөн гал дээр удаан болгодог учраас зузаан ёроолтой сав таглаатай сав хэрэгтэй.

ОРЦ:

  • Үхрийн мах 4см орчим том дөрвөлжин хэрчсэн
  • Үхрийн махны шөл (үхрийн ястай мах чанасан шөл)
  • 1 бүтэн 1 тал сонгино (жижиг дөрвөлжин хэрчсэн)
  • Сармис 5 хумс
  • Лууван (нарийхан үрсэн эсвэл жижиг дөрвөлжин хэрчсэн)
  • Будаа (угааж бэлдэнэ)
  • Тос (оливын байвал бүр сайн)
Амтлагч:
  • 1 цайны халбага давс
  • Чимх паприка
  • Чимх хар перец
  • 4 лаврын навч
Эхлээд тосоо халааж байгаад сонгиноо хийж 3-4 минут хуурна. Дээр нь мах, амтлагчнуудаа хийгээд үргэлжлүүлж 5 орчим минут хуурна. Дараа нь луувангаа хийж хутгаад, үхрийн шөлөө махнаасаа 1 хуруу давж байхаар хийж саваа таглаж, 1 цаг орчим зөөлөн гал дээр болгоно. Цаг зөөлөн гал дээр болгоод угаасан будаагаа хийж, энд тэнд нь сармиснуудаа бүтнээр нь хийж өгнө.    Ингэхдээ болж өгвөл модон хутгуурныхаа бариулаар хэд хэдэн нүх гаргаж өгвөл будаа жигд агшина. Зөөлөн гал дээр 10-15 минут болгоход будаа агшсан байна. За ингээд гэр бүлээрээ амтархан идэх хоол бэлэн боллоо. Амралтынхаа өдрийг сайхан өнгөрүүлээрэй.

Англи хэлний үгийн санд:
  1. Үхрийн мах- beef
  2. Будаа- rice
  3. Лууван- carrot
  4. Плов- pilaf
  5. Тос- oil

No comments:

Post a Comment