Орц:
- 1 литр сүү
- 1 цайны халбага элсэн чихэр (бактерийг тэжээх зорилготой)
- Чимх давс
- 3/4 аяга тараг
Сүүгээ халаана (гэхдээ буцалгах дөхөөд ирэнгүүт авна). Тэгээд хуруугаа дүрж үзэхэд боломжийн халуун ойролцоогоор 40С болтол нь сүүгээ хөргөнө. Тэгээд чимх давс, элсэн чихэр, таргаа хийгээд хутгана. Таглаатай саванд таргаа хийж таглаад дулаан газар байлгана. Миний хувьд духовкандаа хийгээд бараг 8 цаг болсон. Өглөө нь хийж тавиад л орой гэхэд гэрийн гоё амттай тараг бэлэн болсон байна даа.
Өнөөдрийн англи үгнүүд:
- Тараг- yoghurt
- Сүү- milk
- Аяга- cup
- Чимх- pinch
No comments:
Post a Comment