Saturday 20 April 2013

Гэрийн тараг

Заримдаа дэлгүүрээс авсан тарагнууд хэт их чихэртэй эсвэл хэтэрхий шингэн эсвэл исгэлэн гээд сэтгэлд хүрдэггүй юм. Тийм учраас өөрөө гэртээ тараг хийж үзэхээр шийдлээ. Дажгүй болдог юм байна. Харамсалтай нь дэлгүүрт зардаг сүүнүүд хуурай сүүгээр хийдэг болохоор миний хүссэн шиг өтгөн болж чадсангүй. Ямар ч байсан хэд хоног янз бүрийн жимстэй хольж байгаад уудаг хэргээ. Орой хоол идэхгүй гэвэл иймэрхүү маягаар тараг уугаад байвал хоолны дуршил дорхноо дарагддаг. Тэгээд ч хэт орой хоол идэх муу гэдэг шүү дээ.

 Орц:

  •  1 литр сүү
  • 1 цайны халбага элсэн чихэр (бактерийг тэжээх зорилготой)
  • Чимх давс
  • 3/4 аяга тараг


Сүүгээ халаана (гэхдээ буцалгах дөхөөд ирэнгүүт авна). Тэгээд хуруугаа дүрж үзэхэд боломжийн халуун ойролцоогоор 40С болтол нь сүүгээ хөргөнө. Тэгээд чимх давс, элсэн чихэр, таргаа хийгээд хутгана. Таглаатай саванд таргаа хийж таглаад дулаан газар байлгана. Миний хувьд духовкандаа хийгээд бараг 8 цаг болсон. Өглөө нь хийж тавиад л орой гэхэд гэрийн гоё амттай тараг бэлэн болсон байна даа.


Өнөөдрийн англи үгнүүд:
  1. Тараг- yoghurt
  2. Сүү- milk
  3. Аяга- cup
  4. Чимх- pinch


No comments:

Post a Comment