Thursday 30 May 2013

Алимны торт


2013 оны 5-р сарын 29-нд болсон амьдралынхаа чухал тэмдэглэлт өдрөөр энэ алимны тортыг хийсэн юм. Хийхэд амархан мөртлөө амт нь яг л миний хүсдэг хэт нялуун биш жор.

Орц:
  • Алим (би ногоон алим ашигласан) 4-5 ш
  • Нимбэг 1 ш
  • Гурил 2 стакан
  • Сахар 2 стакан (нялуун болгоё гэвэл нэмж болно)
  • Өндөг 8ш
  • Ваниль 2 цайны халбага
  • Сахарны пудр      
  • Масло (хэвээ тослоход ашиглана)       
Алимнуудаа хальслаад үрийг нь голтой нь авч цэвэрлээд босоогоор нь 4 хуваана. Дараа нь хуваасан хэсгүүдээ нимгэн хэрчэнэ.  Нимбэгний шүүсийг нэг аяганд шахаад дээрээс нь алимаа хийж шүүсээр нь сайн бүрж өгнө. Энэ нь алимыг борлохоос сэргийлэх зорилготой.
Өндөгнүүдээ миксертээ хийгээд 1 минут дунд зэргийн хурдтай дээр хутгана. Тэгээд дээрээс нь сахраа, ванильтайгаа аажмаар хийж үргэлжлүүлэн 5 орчим минут холино. Хамгийн гол нь сахар нь өндгөндөө сайн уусч, зуурмаг нь хөөсөрсөн байх ёстой. Зуурмаг сайн холигдонгуут том саванд хийж байгаад модон халбагаар гурилаа зөөлхөн шигшиж хийнгээ хутгана.  Энэ хооронд зуухаа 180С дээр халаана. Зуухаа бүрэн халангуут тосолсон хэвэндээ зуурмагныхаа талыг хийгээд дээр нь алимнуудаа зүсэм зүсмээр нь өрнө. Бүх алимнуудаа өрж дуусаад дээрээс нь үлдсэн зуурмагаа нэмнэ. Эцэст нь халуун зуухандаа хийгээд 35-40 минут гадна тал нь шаргал өнгөтэй болтол хөөлгөж шарна. Энэ хооронд зуухныхаа хаалгыг онгойлгож болохгүй, учир нь гэнэтийн хүйтэн агаар хөөсөн зуурмагийг шалчийлгах аюултай. Тортоо болонгуут гаргаад бүрэн хөргөж байгаад хэвээ салгаж авна. Таваглахдаа дээр нь сахарын пудр асгаж чимэглэнэ. За амжилт хүсье.

Англи үгийн санд:
  1. Алим- apple
  2. Нимбэг- lemon
  3. Ваниль- vanilla
  4. Масло- butter
  5. Сахарны пудр- powder sugar

No comments:

Post a Comment