Monday 13 May 2013

Улаан манжингийн шөл

Ойрын үед эрүүл хоол хүнсний давалгаанд орчихлоо. Хоол хийх болгондоо яаж хамгийн эрүүл маягаар хийх вэ гэж боддог болчихсон байна. Оройн хоол идэхгүй, өглөө болж өгвөл шарсан хуурсан юм идэхгүй байхаар шийдсэн. Төрөл бүрийн ногоогоор зутан шөл хийж идэхэд хүний биед муу юм байхгүй гэдэгт эргэлзэхгүй байна. Тэгээд энэ удаа улаан манжингийн шөл хийлээ.

Орц:
  • Улаан манжин 1ш
  • Төмс дунд зэрэг 2ш
  • Сонгино 1ш
  • Сармис 1 хумс
  • Давс
  • Перец

Ногоонуудаа жижиг дөрвөлжин хэрчээд 2 хоолны аяга орчим усанд зөөлөн гал дээр 30 минут болгоно. Тэгээд амтлагчаа хийгээд, миксерт хийж зутан шөл болгоно. Төмс хийсний учир нь гэвэл улаан манжин дангаараа байвал хэт шингэн мөртлөө хурц болох учраас төмс хийж шөлөө зутан маягийн зөөлөн амттай болгосон.  Таваглахдаа халбага цөцгийн тос нэмээд л гүйцээ.

Улаан манжин- Beetroot
Сармис- Garlic
Төмс- Potato

No comments:

Post a Comment