Wednesday, 5 June 2013

Гриллдсэн загас, ногоо

 Амралтын өдрөөрөө гриллдсэн ногоо, загас хийж идсэн чинь рестораны хоол шиг л гоё байна гэсэн үнэлгээ авсан. Хийхэд амархан бас эрүүл гээд бодхоор байнга хийж идмээр санагдсан шүү. Зарим хүмүүс загас нь хаана байна гэж шүүмжилсэн, загасыг нь арай багадуулсан юм шиг байна лээ эсвэл таваг нь томдсон байх хэхэ.

Орц:

  • Далайн цагаан загас
  • Перец
  • Нунтаг сармис 1 цайны халбага
  • Оливын тос
Загасаа гэсгээж байгаад перец, нунтаг сармисаа хоёр талаас нь цацаад, оливын тосоор хоёр талаас сайн тосолно. Далайн загас угаасаа давстай гэж худалдагч нь хэлсэн болохоор давс хийгээгүй. Тэр хооронд шарах зуухаа 200С хэмд халаана. 






  •  Улаан, шар перец 1, 1ш
  • Цагаан цэцэгт байцаа 1ш
  • Халгай 1 атга
  • Төмс 2ш
  • Лууван 1ш
  • Сонгино 1ш
  • Сармис 3 хумс (нухсан)
  • Оливын тос
  • Давс, перец
  • Ганга өвс
Төмсөө дөрвөлжин хэрчээд давстай усанд 8 минут орчим чанана. Энэ хооронд бусад ногоонуудаа дөрвөлжин хэрчээд төмсөө болонгуут нь гаргаад хамтад нь листэн дээрээ холино. Ингэхдээ бүх амтлагчнуудаа хамт хийж, тостойгоо сайн хутгана. Ногоонууд бүгд амтлагч, тосоор бүрхэгдсэн байх ёстой.

Ингээд хоёр тусдаа листээ нэг зэрэг шарах зуухандаа хийнэ. Миний хувьд загасаа дээд талд нь хийсэн. Ойролцоогоор 15-20 минут шараад өнгө нь шаргалтаад болоод ирэнгүүт таваглаад л бэлэн болно доо. Зурган дээр ногооны саладтай хамт тавагласан юм.

Иймэрхүү маягаар шарсан ногоог өөр бусад стейк эсвэл шарсан тахиатай хачир болгож эсвэл ингэж шарсан загасыг будаа, төмсний нухаштай хачирлаж бэлтгэж болох юм шиг санагдсан. Амжилт хүсье!


Өөө тийм англи хэлний үгийн санд ногооны нэрнүүд:
Цагаан цэцгэн байцаа- cauliflower
Ганга өвс- thyme
Шар, улаан перец- yellow, red bell pepper

No comments:

Post a Comment