Thursday 31 October 2013

Чилитэй тос

Заримдаа чилитэй хоол хиймээр санагдаад авчихаар идэж барахгүй үлдчихээд байдаг даа? Тэгвэл чилитэй тос хийгээд тавьчихвал хэзээ ч хоолны амтлагч болгоод хэрэглэх боломжтой. Ялангуяа пиццан дээр дусааж идвэл бүр ч янзтай.

Орц:

  • Чили 
  • Наранцэцэгийн тос (оливын тос хэтэрхий хурц амттай болж магадгүй)
Чилитэй тосоо хийж хадгалах шилээ эхлээд духовканд хийж ариутгана. Тосоо хайруулын тавганд хийгээд дунд зэргийн гал дээр халаана. Тосоо халангуут чилигээ таллаж хэрчиж байгаад хийнэ. 2 орчим минут тосондоо чилигээ байлгаад галаа унтраана. Гал хэт халуун байвал чилигээ түлэх аюултай. Тосоо халуун дээр нь ариутгасан шилэн дотроо хийгээд хөргөснийхөө дараа таглаад хадгална. Тосны өнгө яваандаа улаан болно. Тэгвэл амт улам хүчтэй болсон байна гэсэн үг. Амжилт хүсье. Хэрэгтэй зөвлөгөө байсан байх гэж найдаж байна. 

*Чилигээ жижиглэж хэрчих тусам амт нь хүчтэй болохыг анхаараарай.

Англи хэлний үгийн санд:

  1. Чили- chilli
  2. Наранцэцгийн тос- sunflower oil
  3. Оливын тос- olive oil


No comments:

Post a Comment