Орц:
- Чили
- Наранцэцэгийн тос (оливын тос хэтэрхий хурц амттай болж магадгүй)
Чилитэй тосоо хийж хадгалах шилээ эхлээд духовканд хийж ариутгана. Тосоо хайруулын тавганд хийгээд дунд зэргийн гал дээр халаана. Тосоо халангуут чилигээ таллаж хэрчиж байгаад хийнэ. 2 орчим минут тосондоо чилигээ байлгаад галаа унтраана. Гал хэт халуун байвал чилигээ түлэх аюултай. Тосоо халуун дээр нь ариутгасан шилэн дотроо хийгээд хөргөснийхөө дараа таглаад хадгална. Тосны өнгө яваандаа улаан болно. Тэгвэл амт улам хүчтэй болсон байна гэсэн үг. Амжилт хүсье. Хэрэгтэй зөвлөгөө байсан байх гэж найдаж байна.
*Чилигээ жижиглэж хэрчих тусам амт нь хүчтэй болохыг анхаараарай.
- Чили- chilli
- Наранцэцгийн тос- sunflower oil
- Оливын тос- olive oil
No comments:
Post a Comment