Tuesday, 8 October 2013

Зууханд шарсан өндөг

 Өглөөний цайгаа янз бүрээр хийж идэх хүсэлдээ автаад зууханд шарсан өндөг хийж үзлээ. Гоё л болдог юм байна. Дээр нь бейкон жижигхэн хэрчээд эсвэл улаан лоолинд болгосон шош хийвэл улам гоё болох юм шиг санагдлаа. Өглөө эрт сэрсэн, тухтайхан цайгаа уумаар үедээ хийхгүй бол цаг их орж магадгүй.
2 хүний порц
Орц:
  • 4 өндөг (өрөөний температурт)
  • Крем (whipping cream) эсвэл цөцгий байсан ч болно
  • Давс, перец
  • Хатаасан ганга өвс
  • Масло
  • Сармис 1 хумс
  • Багахан пармежан бяслаг
  • Талх 4 зүсэм
 Зуухаа 180 хэм дээр тохируулна. Эхлээд аягануудынхаа ёроолыг маслоор тосолно. 1 аяганд 2 өндөг шарыг нь хагалахгүйгээр хийгээд дээр нь крем, амтлагчууд, пармежан бяслагаа үрж хийнэ. 1 хумс сармисаа арилгаад уртааш нь 2 хуваана. Талхнуудаа хоёр талаас нь сармис, маслоор үрнэ. Зуухаа халангуут зурган дээрх байдлаар хийнэ. 7 минут шарсны дараа зуухаа унтрааж, 3 минут байлгана. Зуухнаас гаргаад шууд талхаа дүрж идэх боломжтой. Салахын аргагүй үнэхээр гоё амттай шүү. Цагаа сайн барих нь чухал, тэгэхгүй бол шар нь хэт болчихвол энэ хоол утгаа алдана.

Англи хэлний үгийн санд:
  1. Зууханд шарах- to bake
  2. Крем- cream
  3. Улаан лоолинд болгосон шош- beans in tomato sauce
  4. Цөцгий- sour cream

No comments:

Post a Comment